Toch weer meer Drentse bedrijven failliet

Het college wil minder uitgeven aan minima
Het college wil minder uitgeven aan minima
ASSEN - De daling van het aantal faillissementen in Drenthe heeft niet doorgezet. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statiestiek (CBS).
Twee maanden geleden stond het aantal bedrijven dat over de kop ging nog op het laagste aantal in jaren, maar die lijn werd niet doorgetrokken. Het gecorrigeerde aantal faillissementen in de provincie steeg van 14 in juni, naar 21 in juli, tot 22 in augustus.

Drenthe sluit daarmee niet aan bij de landelijke trend, die ronduit gunstig is. In heel Nederland daalde het aantal faillissementen verder tot het laagste aantal sinds jaren.

Het aantal faillissementen dat in een maand wordt uitgesproken is sterk afhankelijk van het aantal dagen of dagdelen dat de rechtbank ervoor uittrekt. Het scheelt in maandcijfers nogal of die 'faillissementendag' valt op 30 juni of 1 juli. Daarom is het nodig de kale cijfers te corrigeren door steeds te kijken naar het gemiddelde van de laatste drie maanden.

Gecorrigeerd aantal faillissementen bedrijven en instellingen in Drenthe:
Augustus 2013: 23
September: 19
Oktober: 21
November: 24
December: 27
Januari 2014: 26
Februari: 20
Maart: 18
April: 15
Mei: 15
Juni: 14
Juli: 21
Augustus: 22

Bron: CBS

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl