Red de Zorg op handtekeningenjacht in Emmen en Klazienaveen

TSN Thuiszorg is de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland
TSN Thuiszorg is de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland
EMMEN - Het actiecomité Red de Zorg afdeling Emmen zamelt dit weekend in Emmen en Klazienaveen handtekeningen in voor de petitie tegen de rijksbezuinigingen op de zorg.
Het actiecomité is een initiatief van vakbond FNV en in de regio Emmen hebben ruim 250 zorgmedewerkers zich hier bij aangesloten. Tijdens een actiebijeenkomst op 1 september liet de bond weten dat er een duidelijk signaal moet worden gegeven dat de bezuinigingen op bijvoorbeeld de huishoudelijke en langdurige zorg tot problemen gaan leiden. FNV maakt zich niet alleen zorgen om het welzijn van ouderen en gehandicapten, maar ook om de vele banen die door de bezuinigingen gaan verdwijnen.

Landelijk is er een petitie gestart die volgens FNV al door tienduizenden mensen is ondertekend. Het actiecomité is zaterdagmiddag in Klazienaveen om nog meer handtekeningen te verzamelen. Zondag is het actiecomité aanwezig bij het Shanty en Seasong Festival in Emmen.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl