Agressieve automobilist uit Assen belaagt fietser

De agenten botsten op een andere auto
De agenten botsten op een andere auto
ASSEN - Een 47-jarige automobilist uit Assen heeft gisteravond na een woedeuitbarsting een fietsster mishandeld. Aanleiding was een bijna-aanrijding in de woonplaats van de man.
De automobilist wilde vanaf een parkeerplaats de Groningerstraat oprijden, daarbij blokkeerde hij een deel van het fietspad. Een 50-jarige vrouw uit Assen kon met haar fiets een aanrijding maar net voorkomen, maar raakte wel met haar hand de auto. De bestuurder en zijn passagier hoorden een klap en besloten direct verhaal te halen. De Assenaar zette de achtervolging in op de vrouw op haar elektrische fiets. Daarbij probeerde hij haar onder meer te laten stopen door het fietspad op te rijden. Uiteindelijk sneed hij haar af en trok de vrouw van haar fiets. Zij kwam daarbij ten val en raakte lichtgewond. Nadat de man was uitgeraasd, ging hij er vandoor.

Een getuige belde de politie, toen agenten ter plaatse kwamen, kwam de automobilist terug. Hij is aangehouden op verdenking van mishandeling. De vrouw heeft aangifte gedaan. De automobilist mocht na het verhoor en het opmaken van een proces-verbaal naar huis.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl