Assense blijft strijden om oplichter Anne K. achter tralies te krijgen

ASSEN - De Assense Coby Schotanus blijft strijden om de Drentse oplichter Anne K. achter de tralies te krijgen. Ze wil gerechtigheid en vindt dat de man moet boeten voor zijn oplichtingspraktijken, waar tientallen mensen slachtoffer van zijn geworden.
Schotanus zei dat zaterdagmiddag in het Radio Drenthe-programma Cassata. Vorige week werd bekend dat de werkgroep Anne K. stopt, omdat de meeste leden moegestreden zijn, en hun eigen leven weer willen oppakken.

Ondanks tientallen aangiften tegen de 50-jarige Eeldenaar, is de man nog steeds niet opgepakt en onderzoekt Justitie nog altijd of de man voor de rechter gebracht kan worden. Dat hij nog altijd vrij rondloopt, heeft ook te maken met zijn suikerziekte, waardoor hij ernstige problemen heeft met zijn voet.

Moedeloos

Coby Schotanus was ook lid van de werkgroep, en begrijpt dat sommige mensen moedeloos zijn geworden en niet langer energie willen steken in de zaak. De Assense is vorig jaar voor 500 euro door Anne K. opgelicht. Andere slachtoffers, vooral alleenstaande vrouwen die via een datingsite met hem in contact kwamen, raakten ook honderden, en soms duizenden euro's kwijt. Verder heeft Anne K. hotels, bed & breakfast-ondernemers en autoverhuurbedrijven opgelicht.

In augustus deed een vrouw uit Midden-Drenthe nog aangifte tegen Anne K, omdat hij haar 325 euro afhandig had gemaakt. De man zou zich nu in de regio Emmen ophouden.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl