Jeugdcultuurfonds Drenthe wil vijftig kinderen helpen

ASSEN - Het nieuwe Jeugdcultuurfonds Drenthe hoopt dit jaar zeker vijftig kinderen te steunen bij het volgen van muziek-, toneel of dansles, of andere cultuuruitingen. Per kind is er 425 euro beschikbaar, om dergelijke lessen te volgen.
Het Jeugdcultuurfonds Drenthe is opgezet om kinderen uit arme gezinnen toch mee te laten doen aan lessen op het gebied van cultuur. Van de twaalf Drentse gemeenten doen er inmiddels acht mee. Dat zijn Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, De Wolden, Hoogeveen, Noordenveld, Tynaarlo en Westerveld. Kinderen uit die gemeenten mogen aangemeld worden voor financiële steun uit het fonds.
De gemeenen Coevorden, Emmen, Meppel en Midden-Drenthe hebben zich nog niet aangesloten.

Jeugdsportfonds

Sinds 2008 bestaat er in Drenthe al het Jeugdsportfonds, dat van hetzelfde principe uitgaat. Tot nu toe zijn er dit jaar al bijna duizend kinderen uit gezinnen van minima gesteund om toch aan sport mee te kunnen doen. Volgens consulent Dirk van Leeuwen is dit aantal overweldigend. "Vorig jaar waren er over een heel jaar 800 aanvragen, en nu zijn dat er al bijna duizend. We zijn dus bekend en ook nodig, maar het is natuurlijk wel een slecht teken dat zoveel mensen een beroep hierop moeten doen."
Aan dit Jeugdsportfonds Drenthe doen Coevorden en Midden-Drenthe ook niet mee.

Dirk van Leeuwen, die zowel consulent is voor het Jeugdsportfonds als het Jeugdcultuurfonds Drenthe, hoopt dat uiteindelijk alle gemeenten het belang inzien, om op deze manier kinderen te laten sporten of met cultuur kennis te laten maken. "Ons streven is dat alle twaalf gemeenten meedoen aan beide fondsen, maar sommigen zeggen dat ze zelf andere, eigen regelingen hebben voor dit soort doelen."

Tangarine en Want2Swing zijn inmiddels benoemd tot ambassadeurs van het Jeugdcultuurfonds Drenthe. Zij steunen het fonds en dragen het belang ervan uit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl