Teleurstellend verlies ACV

VOETBAL - ACV heeft het positieve resultaat van vorige week tegen URK geen goed vervolg kunnen geven. De Assenaren verloren op eigen veld met 0-1 van Harkemase Boys. Het beslissende doelpunt viel al in de beginfase van de wedstrijd en werd gescoord door Hennie Bouius.

Eerste helft

ACV begon zonder overtuiging aan de wedstrijd, maakte veel afspeelfouten en verloor daarnaast veel persoonlijke duels. Dat leverde al na acht minuten de openingsgoal op. Jesse Renken, overgekomen van Be Quick 1887, schudde twee spelers van ACV van zich af en gaf een prima voorzet op Hennie Bouius, die van dichtbij kon binnen tikken. Twee minuten later was ACV-spits Robin Mulder dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet werd gekeerd door de keeper van Harkemase Boys, Erick Jansema. Daarmee hadden de Assenaren het kruit ook verschoten en waren de betere kansen voor de gasten. Raymond Bolt zag zijn schot gekeerd door de keeper van ACV, John Vos, en Johnsen Bacuna schoot in kansrijke postie voorlangs. De beste kans was voor Gersinio Constansia, maar zijn inzet belandde in het zijnet.

Tweede helft

Na rust kwam ACV beter uit de kleedkamer. De ploeg van trainer Hans de Jong zette meer druk en stuurde centrale verdediger John van Dalen af en toe mee naar voren. Dat leverde af en toe kleine kansjes op voor Gill Göbel, Robin Mulder en John van Dalen. Ook Erwin Buurmijer probeerde het nog met vrije trappen, maar de gelijkmaker viel niet. En zo bleef ACV met lege handen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl