Maximaal 1000 asielzoekers naar voormalig gevangenis De Grittenborgh

HOOGEVEEN - Voormalig gevangenis De Grittenborgh in Hoogeveen wordt een asielzoekerscentrum. In het azc komen maximaal duizend asielzoekers te wonen.

Het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) gaat in De Grittenborgh asielzoekers uit Irak en Syrië opvangen voor een periode van twee jaar. Daar bovenop heeft het COA een optie voor nog drie jaar.


Met de nieuwe invulling van De Grittenborgh ontstaan er veertig banen. Personeel wordt gezocht onder ontslagen medewerkers van gevangenis De Grittenborgh.


'Veiligheid in geding'

De VVD in Hoogeveen is niet gerust op de komst van het asielzoekerscentrum. Fractievoorzitter Arjan van der Haar denkt dat een azc een negatieve invloed heeft op Hoogeveen. Volgens hem is het een grote belasting voor het onderwijs en is de veiligheid in Hoogeveen in het geding.


De Grittenborgh stond op een shortlist van het COA. Door de toenemende stroom aan asielzoekers naar Nederland is het COA op zoek naar nieuwe locaties om asielzoekers.


Praat en discussier mee over de stelling van de dag Asielzoekers horen niet thuis in een voormalige gevangenis op onze website (poll) en op Facebook.com/rtvdrenthe.
Meer over dit onderwerp:
Hoogeveen
Deel dit artikel: