CDA-voorzitter afdeling Assen Harry van de Pol stapt boos op

Afdelingsvoorzitter Harry van de Pol stapt op
Afdelingsvoorzitter Harry van de Pol stapt op
ASSEN - De Asser CDA-afdelingsvoorzitter Harry van de Pol (57) legt per direct zijn functie neer. Ook beraadt hij zich op z'n Statenlidmaatschap voor het CDA. Van de Pol is boos over zijn twaalfde, onverkiesbare plek op de advieslijst voor de Provinciale Statenverkiezingen.
Van de Pol trad in mei aan als Statenlid voor het CDA, na het vertrek van de CDA-Statenleden Henk Klaver en Hilma Mastwijk. Volgens Van de Pol is hem destijds de toezegging gedaan dat hij volwaardig mee zou draaien in de procedure voor de Statenverkiezingen. Dat hij nu op een twaalfde plek is beland, ziet Van de Pol als een afstraffing door het CDA-bestuur voor zijn kritische houding in sommige gevoelige dossiers. Daarbij gaat het onder meer over de ambtenarenkwestie op het provinciehuis en de benoeming van toenmalig CDA-Statenfractievoorzitter Henk Klaver tot lobbyist van de provincie.

Van de Pol voelt zich 'gebruikt en misbruikt'. Hij hoopt nu dat kritische CDA-leden ervoor zorgen dat hij alsnog op een hogere plek op de kandidatenlijst komt, en ook dat die de verantwoordelijke CDA-bestuursleden naar huis sturen zodat een nieuw bestuur schoon schip kan maken. Vorige maand maakte het CDA-Statenlid Bas van der Ven uit Gieten al bekend op te stappen. Ook hij had de laatste tijd aanvaringen binnen het CDA, en ook met het provinciaal bestuur, vanwege zijn kritische houding in sommige gevoelige provinciale kwesties.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl