Ontuchtverdachte moet opnieuw voor de rechter verschijnen

Tachtig uur werkstraf voor atypische verdachte uit Nieuw - Roden
Tachtig uur werkstraf voor atypische verdachte uit Nieuw - Roden
ASSEN - De 58-jarige Assenaar die ervan wordt verdacht op vier Drentse recreatieparken ontucht met kinderen te hebben gepleegd, moet op 11 november opnieuw voor de rechter in Assen verschijnen.
Het Openbaar Ministerie eiste op 14 maart vijftien maanden cel, waarvan twaalf voorwaardelijk met een extra lange proeftijd van tien jaar tegen de man. Hij zou in 2012 en vorig jaar op parken in Dalen, Assen, Hooghalen en Echten kinderen hebben betast en zichzelf voor hun ogen hebben bevredigd. De slachtoffers waren tussen de 7 en 13 jaar oud. De man ontkende tijdens de rechtszaak dat hij op de parken was geweest.

Eind maart heropende de rechtbank het onderzoek. Ze oordeelde dat de Assenaar door een psycholoog en een psychiater moest worden onderzocht om vast te stellen of hij lijdt aan pedofilie en kampt met geheugenverlies.

Voor de rechtszaak in maart wilde de man niet meewerken aan onderzoeken. Dat wil hij nu wel. Een deel van het onderzoek heeft inmiddels plaatsgevonden. Dinsdag besloot de rechtbank dat er nog een derde deskundige moet worden aangewezen die het eventuele geheugenverlies onderzoekt. Op 11 november bespreekt de rechtbank de onderzoeksresultaten en kan de officier van justitie met een nieuwe strafeis komen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl