Mannen krijgen werkstraffen na uit de hand gelopen ruzie in Nieuw-Weerdinge

Kantoorpersoneel rechtbank Assen straks dan toch naar Groningen?
Kantoorpersoneel rechtbank Assen straks dan toch naar Groningen?
NIEUW-WEERDINGE - Voor een flink uit de hand gelopen ruzie aan Tussen de Wijken in Nieuw-Weerdinge heeft de politierechter in Assen werkstraffen tot 120 uur uitgedeeld aan drie mannen uit Nieuw-Weerdinge en Emmer-Compascuum.
Een woordenwisseling tussen twee ex-echtelieden vorig jaar op 2 augustus mondde uit op het zwaaien met een ronkende kettingzaag en het gooien van veldkeien. De politie kwam er aan te passen om de gemoederen te bedaren. Een van de kemphanen moest naar het ziekenhuis om een wond aan zijn knie te laten hechten.

Volgens de officier was er sprake van 'grote hoeveelheden drank en weinig verstand' en een verstoorde verhouding tussen twee buren. De rechter veroordeelde een 57-jarige man uit Nieuw-Weerdinge tot een werkstaf van 120 uur voor het bedreigen met de kettingzaag. Een 43-jarige man uit Emmer-Compascuum kreeg een werkstraf van 80 uur en een 21-jarige plaatsgenoot 60 uur onbetaald werken opgelegd voor het gooien van veldkeien. Ook moeten de mannen een schadebedrag van in totaal 650 euro betalen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl