Oplichter Anne K. opgepakt in Nieuw-Amsterdam

Anne K. verbergt zijn gezicht (archief)
Anne K. verbergt zijn gezicht (archief)
NIEUW-AMSTERDAM - De van oplichting verdachte Anne K. (50) uit Eelde is maandag door de politie opgepakt in Nieuw-Amsterdam. K. verbleef daar in de opvang van het Leger des Heils. Zijn aanhouding houdt verband met twee oplichtingszaken, waarvan twee vrouwen in augustus aangifte deden.

Een 47-jarige vrouw uit de gemeente Midden-Drenthe is voor 325 euro opgelicht en een 50-jarige inwoonster van de gemeente Sud West Fryslan deed aangifte van valsheid in geschrifte. Anne K. had haar handtekening vervalst, om zo een lening af te kunnen sluiten. K. is maandag verhoord over beide zaken en is 's avonds weer op vrije voeten gesteld.
Tegen Anne K. liggen tientallen aangiften. De man dupeerde de afgelopen jaren veel vrouwen, die hij via datingsites op internet opzocht. Ook zijn veel hotels, bed & breakfast-bedrijven en autoverhuurders slachtoffer geworden van zijn oplichtingspraktijken. TROS Opgelicht besteedde eerder dit jaar aandacht aan de Drentse oplichter, die uit Eelde afkomstig is. Momenteel heeft de man geen vaste woon- of verblijfplaats.
Slachtoffers bundelden eerder dit jaar hun krachten in de werkgroep Anne K., maar die stopt per 1 oktober omdat veel mensen moedeloos zijn en er niet meer in geloven dat de man voor zijn daden bestraft wordt. Volgens Justitie wordt de zaak wel degelijk serieus opgepakt en zijn alle aangiften gebundeld in een dossier dat tot één strafzaak moet leiden. Ook de twee aangiften van augustus worden daarin meegenomen. Het wachten is nog op een datum.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl