Eekhoorns vallen dood uit de boom in Drentse bossen

ASSEN - Het zal je maar gebeuren: je loopt lekker in het bos en dan valt er ineens een dode eekhoorn op je hoofd. Het lijkt een stripverhaal, maar sinds kort kan het je overkomen in de Drentse bossen.
In een paar weken tijd zijn enkele tientallen dode eekhoorns, die zijn gevonden in het bos of in een park gemeld bij Staatsbosbeheer en de Zoogdiervereniging. Dat er dode eekhoorns worden gevonden, is hoogst ongebruikelijk; meestal sterven eekhoorns op een afgelegen plek en worden ze niet teruggevonden. Hoe het komt dat de beestjes plotseling dood neervallen, is nog een raadsel.

Onderzoek

De faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht onderzoekt nu een aantal dode eekhoorns uit verschillende provincies waaronder één uit Drenthe. Mogelijk is de doodsoorzaak een besmettelijk virus, maar om daar zeker van te zijn is meer onderzoek nodig.

Staatsbosbeheer roept mensen op melding te maken van dode eekhoorns in de Drentse bossen en verse exemplaren op te sturen naar de universiteit in Utrecht. Die verwacht volgende week meer duidelijkheid te kunnen geven over de doodsoorzaak van de eekhoorns.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl