Marco Out: 'Felle reacties actievoerders tegen windmolens hadden voorkomen kunnen worden'

EXLOO - Het opstootje voor de deur van een zalencentrum in 2e Exloërmond gisteravond was helemaal niet nodig geweest. Als de demonstranten buiten maar hadden geweten wat er aan de hand was. Dat zegt burgemeester Marco Out van Borger-Odoorn.

In 2e Exloërmond was een informatiebijeenkomst over de windmolenparken die in de Veenkoloniën moeten komen. Inwoners van het gebied zijn er op tegen en vindt dat er niet naar ze wordt geluisterd. Een deel van die tegenstanders verzamelden zich gisteren voor de deur van de plek waar de informatieavond was. Toen ze naar binnen wilden, werden ze tegen gehouden. Daarna ontstond een worsteling waarbij flink geduwd en getrokken werd. Uiteindelijk mochten de actievoerders alsnog naar binnen.


Burgemeester Out: "Wat je vooral merkt is dat mensen hun emotie en gevoel kwijt moeten kunnen. Woensdag ontstond even een moment dat dat niet ging gebeuren. Dat had gisteren begripvoller kunnen worden opgelost". Out hoopt dat de initiatiefnemers van de parken, het ministerie en de provincie eindelijk begrijpen dat er geen 'overkill' aan windmolens moet ontstaat. Bovendien moeten ze er veel meer van kunnen profiteren.


Eerder hierover:

- Geduw bij windmolenbijeenkomst in 2e Exloërmond

Meer over dit onderwerp:
Exloo windmolens
Deel dit artikel: