CDA'er Harry van de Pol blijft Statenlid

Het CDA dient vanavond een motie in
Het CDA dient vanavond een motie in
ASSEN - Harry van de Pol blijft in principe tot aan de verkiezingen lid van Provinciale Staten voor het CDA. Toch blijft hij boos op zijn partij, die hem op een onverkiesbare twaalfde plek zette voor de verkiezingen van volgend jaar.
De CDA-lijst werd maandagavond bekend en Van de Pol was zo kwaad op zijn lage positie dat hij ogenblikkelijk aftrad als voorzitter van de plaatselijke afdeling in Assen. Hij zei toen zich te beraden op zijn zetel in de Staten. Van de Pol laat nu weten dat hij de Staten niet in de steek zal laten, maar hij hoopt wel dat het bestuur van de partij hem niet voor de voeten loopt.

Het CDA-bestuur zegt te hebben gekozen voor vernieuwing en een goede regionale spreiding. Eerder werd al duidelijk dat oud-wethouder Henk Jumelet van Emmen lijsttrekker is. In de top zes staan twee zittende Statenleden: Dick Dijkstra en Klaas Neutel. Riëtte Wollerich uit Nieuw-Buinen is op plaats drie de hoogste nieuwkomer.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl