PvdA Hoogeveen verwijt VVD verkeerd sentiment in AZC-discussie

De Hoogeveense fractievoorzitters Arjan van der Haar van de VVD en Inge Oosting van de PvdA
De Hoogeveense fractievoorzitters Arjan van der Haar van de VVD en Inge Oosting van de PvdA
HOOGEVEEN - Alle politieke partijen in Hoogeveen vinden dat er een plicht is om Iraakse en Syrische vluchtelingen op te vangen in de voormalige gevangenis de Grittenborgh. Maar de PvdA hekelt de toon van de VVD in de discussie over de komst van de asielzoekers.
VVD-fractievoorzitter Arjan van der Haar repte de afgelopen dagen meerdere malen over een wijk waar straks één op de vier bewoners asielzoeker is. Volgens PvdA-fractievoorzitter Inge Oosting is dat onzin, als je de grens trekt bij de Hoogeveensche vaart wonen er in dat deel van Hoogeveen 10.000 mensen en zou het beeld van de VVD niet kloppen. Van der Haar zegt alleen maar aandacht te vragen voor de zorgen van omwonenden en mogelijke problemen door de komst van 1000 asielzoekers. Oosting vindt dat Van der Haar inzet op het verkeerde sentiment. Ook CDA-fractievoorziter Bert Otten beticht de VVD van "onderbuikgevoelens."

Ruimte in de Grittenborgh

Gemeentebelangen vindt net als andere partijen dat het een plicht is om vluchtelingen uit Irak en Syrië op te vangen, maar vraagt zicht net als de VVD af of 750 tot 1000 asielzoekers wel passen in de Grittenborgh.

Humanitaire hulpvraag

GroenLinks is blij met het gebruik van de leegstaande voormalige gevangenis. De SP snapt de gevoelens van Hoogeveners met een klein inkomen die door bezuinigingen getroffen worden en zien dat voor asielzoekers alles geregeld wordt, maar vindt de humanitaire hulpvraag zwaarder wegen. Van de ChristenUnie, D66 en het CDA kreeg de burgemeester complimenten hoe hij in de asielzoekerskwestie zorgvuldig handelt en aandacht heeft voor ieder standpunt.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl