Werkloosheid in Drenthe blijft discussiepunt in Tweede Kamer

Kamervragen over NAM-leiding: 'Ze zijn helemaal niet geschikt om giftig afvalwater door te vervoeren'
Kamervragen over NAM-leiding: 'Ze zijn helemaal niet geschikt om giftig afvalwater door te vervoeren'
ASSEN - De fracties van PvdA, ChristenUnie (CU) en SGP blijven aandringen op extra steun voor Noord-Nederland. Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen in Den Haag hebben de partijen een gezamenlijke motie ingediend.
In de motie roepen ze het kabinet op initiatieven die de werkloosheid bestrijden maximaal te ondersteunen. De motie van PvdA, CU en SGP werd met ruime meerderheid aangenomen.

Eerder in het debat zei premier Rutte dat het kabinet geen extra geld heeft voor specifieke plannen in de regio zoals het Pact voor het Noorden. Wel wees Rutte erop dat Noord-Nederland aanspraak kan maken op bestaande fondsen.

Werkvoorzieningschappen

PvdA, CU en SGP vinden dat te vrijblijvend. In de motie schrijven ze dat in bepaalde regio's wel degelijk extra zorgen zijn. Daarbij wijzen ze ook op de positie van de werkvoorzieningschappen. Regionale actieplannen die bijdragen aan een structurele verbetering van de economie moeten ondersteund worden met behulp van rijksbeleid, zo schrijven de fractievoorzitters Samsom (PvdA), Slob (CU) en Van der Staaij (SGP). De partijen vragen overigens niet om extra geld, ze hopen dat het kabinet geld vindt in de bestaande begroting, zo meldt RTV Noord.

Later dit jaar komt het onderwerp opnieuw aan de orde tijdens de behandeling van de begroting van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl