ChristenUnie gaat strijden voor behoud banen rechtbank Assen

ASSEN - Na het behoud van de Belastingdienst in Emmen en de kazerne in Assen gaat de ChristenUnie de strijd nu aan voor het behoud van de kantoorbanen bij de rechtbank in Assen.
Fractievoorzitter Tjisse Stelpstra van de ChristenUnie in de Drentse Staten vindt het verdwijnen van 150 banen bij de rechtbank in Assen heel slecht nieuws. "Drenthe heeft al de slechtste economische groei van Nederland en dan voelt het als een klap in je gezicht als er weer 150 hoogwaardige banen verdwijnen. Daarom gaan wij vragen stellen aan het college van GS."

Volgens Stelpstra lijkt het alsof er een soort trend ontstaat. " We hebben eerst al tegen het verdwijnen van de Belastingdienst in Emmen moeten vechten, vervolgens tegen het verdwijnen van de kazerne in Assen en nu dit weer. Je vraagt je af of ze het nu nooit leren."

Hoewel met de verhuizing naar Groningen de banen wel voor het Noorden blijven behouden, verdwijnen ze volgens de fractievoorzitter wel uit Drenthe. Hij heeft er vertrouwen in dat de plannen worden teruggedraaid. "Tot nu toe hebben we iedere keer succesvol weerstand kunnen bieden tegen dreigend banenverlies, zoals bij de Belastingdienst in Emmen en de kazerne in Assen, dus we gaan er nu weer vol in."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl