Werkstraffen voor hennepkwekers

Hennep
Hennep
MEPPEL - Een 27-jarige man uit Nieuw-Weerdinge moet voor straf 130 uur werken voor het kweken van hennep in een pand aan de Paardemaat in Meppel. Een medekweker uit Sleen (28) kreeg een werkstraf van 80 uur opgelegd.
Daarnaast kregen de mannen een voorwaardelijke celstraf van een maand en twee weken cel voorwaardelijk opgelegd als stok achter de deur. Een 45-jarige medeverdachte uit Coevorden werd eveneens betrapt in het pand, maar zijn aandeel is niet bewezen. Hij is vrijgesproken.

De kwekerij aan de Paardemaat werd in april 2013 ontdekt. De man uit Nieuw-Weerdinge en Coevorden scharrelden op dat moment in het pand rond. Een busje, gevuld met hennep, stond bij de buitendeur. De man uit Nieuw-Weerdinge had de sleutel van het pand op zak.

De ruimte werd gehuurd door de 28-jarige man uit Sleen. Hij had de aftimmering verzorgd, bedoeld om de kwekerij op te zetten. Op het moment van de inval stonden 364 planten in de bakken. De man uit Sleen handelde uit geldnood, zei hij.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl