Boek 'Lang zullen we leven!' inspireert voor oude dag

MEPPEL - In Meppel wordt vanmiddag het boek 'Lang zullen we leven!' gepresenteerd. Aan de hand van zeventien verhalen is beschreven hoe het is om ouder te worden en oud te zijn.
Het boek is een zoektocht van de schrijfsters Erna Oosterveen en Esther Boontje - die richting de vijftig gaan - naar antwoorden op vragen als; Hoe is het om oud te worden? Moet je opzien tegen je oude dag? En is voorbereiding nodig, aangezien we ook steeds ouder worden?

Lang en gelukkig

De verwachting van de schrijfsters was dat oud worden tegenwoordig, met de huidige bezuinigingsmaatregelen in de thuiszorg en ouderenzorg, vooral een somber verhaal zou worden. Maar volgens de schrijfsters is het boek juist een positieve inspiratiebron geworden voor mensen die somberen over oud worden. "In een tijd waarin alles minder lijkt te worden, is er voor veel mensen toch zeker sprake van een lang en gelukkig leven. En dat is een veel rooskleuriger beeld dan we zelf hadden gedacht."

Covergirl

De schrijfsters interviewden voor het boek zeventien mensen, onder meer uit Dwingeloo, Havelte en Meppel, in de leeftijd van 50 tot 95 jaar. Daaronder ook het verhaal van de 85-jarige Frieda Veenman uit Meppel. Zij is als covergirl het toonbeeld van vitaliteit en levenslust. Op haar hoge leeftijd doet ze wekelijks aan werelddansen, ballet, badminton en tennis. Ook gaat ze overal op de fiets naar toe. Haar geheim? "In beweging blijven, elke dag hoe dan ook, en lief zijn voor elkaar, en eens sorry durven zeggen. Het is mij gelukkig ook gegeven, van boven. En ik ga niet zitten piekeren, ik zie wel wat er komt. Morgen is er weer een nieuwe dag", aldus Veenman.

Van het boek 'Lang zullen we leven!' zijn inmiddels 2500 exemplaren in de voorverkoop verkocht. Het is verder te bestellen via deze website.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl