Actie Christelijk Mannenkoor levert voedselbank Hoogeveen bergen koffie en thee op

HOOGEVEEN - Bijna 3 miljoen koffiepunten van Douwe Egberts heeft het Christelijk Mannenkoor Hoogeveen bij elkaar gespaard voor de voedselbank. Dat leverde 4600 pakken koffie en 5200 doosjes thee op. De voedselbank kan dus weer even vooruit.
Gea Lukens is dan ook zeer te spreken over deze actie: "Wij zijn het koor en de inwoners van Hoogeveen die massaal hun DE-punten hebben ingeleverd zeer dankbaar. Wij kwamen echt koffie en thee tekort." Het koor is een half jaar bezig geweest met inzamelen. "We hebben ons de pleuris geteld aan die punten", geeft Nico Rousseau van het koor lachend aan, "maar we deden het met veel plezier." Jessica van Dijk van Douwe Egberts was aanwezig bij de levering: "Dit is echt wel een heel groot en prachtig initiatief. Wij ondersteunen dat graag. Wij hebben vijftien procent extra geleverd."

De voedselbank heeft voorlopig voldoende koffie en thee om hun klanten van te voorzien. Dat geeft volgens Gea Lukens ruimte andere wensen voorrang te geven "Koffie en thee stonden altijd bovenaan ons 'boodschappenlijstje'. Nu hebben we meer behoefte aan andere producten zoals bijvoorbeeld waspoeder. Dat is ook kostbaar en daar is ook altijd vraag naar."

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl