Assen meest criminele gemeente van Drenthe

De inbreker werd gearresteerd toen hij de woning verliet
De inbreker werd gearresteerd toen hij de woning verliet
ASSEN - Assen is de meest criminele gemeente van de provincie Drenthe. Dat blijkt uit cijfers van de politie over de geregistreerde misdrijven in Nederland.
In de provinciehoofdstad worden per duizend inwoners 32 misdrijven gepleegd. De gemeenten Emmen en Hoogeveen volgen met 27 en 26 misdrijven. De minst criminele gemeente van Drenthe is De Wolden. Daar komen per duizend inwoners maar 13 misdrijven voor. De cijfers gaan over een periode van januari tot en met juli 2014.

Onder het landelijk gemiddelde

Het aantal misdrijven ligt in Drenthe flink onder het landelijk gemiddelde. In Nederland zijn er 30 misdrijven per duizend inwoners geregistreerd. In de provincie Drenthe ligt dat cijfer op 22 delicten. Het is voor het eerst dat de politie cijfers publiceert over de criminaliteit per gemeente.

Bij misdrijven kan gedacht worden aan diefstal, geweld, overvallen, brandstichting, drugshandel, mishandeling of zedendelicten. Bijna in iedere gemeente komt vernieling het meest voor, behalve in De Wolden. Daar staat op het lijstje van delicten de woninginbraak bovenaan.

Hieronder een overzicht van het aantal misdrijven per gemeente.

Gemeente: Misdrijven per 1000 inwoners:

Assen 32
Emmen 27
Hoogeveen 26
Meppel 24
Coevorden 22
Midden-Drenthe 17
Noordenveld 15
Tynaarlo 14
Westerveld 13
Aa en Hunze 13
Borger-Odoorn 13
De Wolden 11

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl