Personeel rechtbank Assen heeft weinig vertrouwen in bazen

De man kreeg ook een half jaar voorwaardelijke celstraf opgelegd
De man kreeg ook een half jaar voorwaardelijke celstraf opgelegd
ASSEN - Personeel van de rechtbank in Assen heeft weinig vertrouwen in hun eigen leidinggevenden. Dat blijkt uit een intern onderzoek dat RTL Nieuws in handen heeft.
Uit het onderzoek onder medewerkers van de rechtbank Noord-Nederland in Assen, Leeuwarden en Groningen blijkt dat op het onderdeel 'vertrouwen' erg laag wordt gescoord. Het bestuur van de rechtbank krijgt als rapportcijfer een 3,6. Bij de afdeling strafrecht is het cijfer nog lager: een 2,9. Ook blijkt dat de fusie tussen de drie rechtbanken die vorig jaar is ingezet "moeizaam verloopt" en "op veel punten stagneert", zo schrijft RTL Nieuws.

Gisteren maakte het bestuur bekend dat het kantoorpersoneel van de rechtbanken in Assen en Leeuwarden naar Groningen wordt verplaatst. 150 werkplekken in Assen verdwijnen. Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie zegt tegen RTL dat hij het normaal vindt dat er bij een reorganisatie kritische geluiden naar voren komen. De rechtbank wilde niet inhoudelijk reageren.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl