Onduidelijkheid over wond van paard in Vries

Een van de paarden heeft een inwendige wond aan zijn geslachtsdeel
Een van de paarden heeft een inwendige wond aan zijn geslachtsdeel
VRIES - Er is onduidelijkheid over een wond van een paard in Vries. De eigenaar denkt dat de paardenbeul heeft toegeslagen. De politie gaat na onderzoek niet uit van mishandeling en denkt dat het paard de verwondingen hoogstwaarschijnlijk zichzelf heeft toegebracht.
RTV Noord meldde vanochtend dat een 25-jarige ruin sinds twee weken een forse snee heeft in het bovendeel van zijn staart. De wond werd niet meteen ontdekt omdat het onder de staart zit. Ook was er aan het gedrag van het paard niets bijzonders te merken. Een buurmeisje, dat haar paard in hetzelfde weiland heeft, viel het op dat paard Henry een gele vlek onder de staart had toen de wond was gaan etteren. Henry's eigenaar Thom van Wijk vertrouwde het niet en haalde er een dierenarts bij. Die constateerde dat de wond door een scherp voorwerp moet zijn veroorzaakt.

Geen mishandeling

Van Wijk deed aangifte bij de politie. Volgens de politie heeft het paard zichzelf de verwondingen hoogstwaarschijnlijk toegebracht. Dat blijkt uit uitgebreid onderzoek. De politie denkt niet dat het in dit geval gaat om mishandeling, onder meer omdat de wond bij de staart zit en niet bij de geslachtsdelen van het dier. Bij de mishandelingen door de paardenbeul ging het in alle gevallen om merries en om verwondingen aan geslachtsdelen.

De paardenbeul heeft al toegeslagen in Roden, Gasselte, Oldekerk, Tolbert, Glimmen en Balloo.

Veel berichten over paardenbeul #Vries Politie onderzoekt mogelijke mishandeling van ruin 1/2
— Politie Drenthe (@poldrenthe)

Mogelijke mishandeling #Vries verschilt behoorlijk met andere zaken. Heeft u informatie? Bel 0900-8844. 2/2
— Politie Drenthe (@poldrenthe)

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl