ACV wint dankzij goals van De Jonge Rosa

VOETBAL - ACV heeft vanmiddag goede zaken in de Hoofdklasse C gedaan door met 1-2 te winnen van koploper AZSV in Aalten. Edu de Jonge Rosa werd de grote man bij de Assenaren. Hij scoorde beide treffers.
In de eerste helft had ACV het meeste van het balbezit maar de Assenaren misten een echte afmaker voor de goal, niet in de laatste plaats vanwege de afwezigheid van Robin Mulder die ziek thuis zat. Door een treffer van Wietse Kämink, na een counter in de 20e minuut, kwam de thuisclub op voorsprong en die voorsprong bleef staan tot de rust.

In de tweede helft koos middenvelder Edu de Jonge Rosa wat vaker de diepte en dat resulteerde al snel in de 1-1. Een voorzet van Angelo Cijntje werd stijlvol binnengekopt door de nummer 23 van ACV. Een kwartier voor tijd was het schrikken voor ACV. Abdel Allaoui ging het veld met een op het oog zware knieblessure.

Ondanks deze tegenslag maakte ACV in de slotfase toch het winnende doelpunt. Opnieuw werd een voorzet van Angelo Cijntje door De Jonge Rosa binnengekopt: 1-2. ACV heeft nu 6 punten uit 3 wedstrijden en staat gedeeld 3e in de hoofdklasse C, één punt onder VVOG en Flevo Boys.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl