Geen streep door 'verhuisplan' rechtbank Assen

Jaar cel voor oplichter uit Assen
Jaar cel voor oplichter uit Assen
ASSEN - De rechtbank Noord-Nederland blijft bij haar voornemen om het kantoorpersoneel van Assen en Leeuwarden over te plaatsen naar Groningen.
Het Dagblad van het Noorden berichtte vandaag dat "na een pittig gesprek" op het ministerie van Veiligheid en Justitie de plannen zijn "doorgekrast". Volgens woordvoerder Natascha van 't Hooft van de rechtbank was dat niet de conclusie van het gesprek. De Raad van de Rechtspraak bevestigt dit. Woordvoerder Barbara den Uijl zegt dat er ook geen sprake was van een pittig gesprek.

"Het gesprek met de minister is prima verlopen. Er kwam geen veto van de minister. Het ministerie wacht nu op een concreet plan", aldus Den Uijl. De woordvoerder benadrukt wel dat er van een 'verhuisplan' nog geen sprake is, het is slechts een voornemen. Het rechtbankbestuur kan dit voornemen nu concretiseren en toetsen.

Ook het ministerie van Veiligheid en Justitie laat weten dat er een "goed gesprek" heeft plaatsgevonden. "Er is uitvoerig gesproken over het voornemen. Het ministerie zal de plannen toetsen op de effecten op de werkgelegenheid. Daarna zal het ook besproken worden met de desbetreffende burgemeesters en commissarissen van de Koning", aldus woordvoerder Job van de Sande.

Donderdag maakte het rechtbankbestuur kenbaar dat er voornemens zijn om al het kantoorpersoneel van de rechtbanken in Assen en Leeuwarden naar de locatie in Groningen te verplaatst. Er gaan dan 150 banen in Assen verloren.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl