Kevin Valk onderuit tijdens eerste kwalificatie British Superbikes

Kevin Valk werd elfde in de tweede race
Kevin Valk werd elfde in de tweede race
MOTORRACE - Kevin Valk uit Dronten, de enige Nederlander die een wildcard kreeg voor het Britse Superbike Kampioenschap op het TT-circuit van Assen, ging vanmiddag al na 8 minuten onderuit tijdens de eerste kwalificatie-training.
Hij hield alleen wat schaafwonden op armen en billen over aan de val, maar z'n motor was dusdanig beschadigd dat hij niet meer kon meedoen aan de tweede kwalificatie. Desondanks start Valk morgen vanaf de 20e plaats.
De trainingen werden vanmiddag behoorlijk beïnvloed door onweersklappen en lichte regen. Zo ging Shane Byrne, veruit de beste man van het voorseizoen, onderuit. Hij start morgen vanaf de twaalfde plaats.
De Brit Christian Iddon kwam vanmiddag verrassend tot de snelste tijd. Hij start morgen voor het eerst in z'n carrière vanaf pole-position. De Amerikaan John Hopkins en Tommy Bridewell uit Groot Brittannië complementeren de eerste startrij.
De races worden morgen om half twee en om half vijf verreden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl