600 militairen verhuisd naar Havelte

HAVELTE - De 600 militairen van 45 Pantserinfanteriebataljon zijn verhuisd van Ermelo naar de Johannes Postkazerne in Havelte.
Morgenochtend om acht uur houden de militairen daar hun eerste appel. Het bataljon moest verhuizen vanwege de bezuinigingen op Defensie. Commandant Henk Ouwehand heeft net als veel van zijn manschappen gemengde gevoelens over de verhuizing: "Het liefst waren we in Ermelo gebleven, maar dat zat er niet in. Aan de andere kant mogen we blij zijn dat we nu hier staan, want een jaar geleden hoorden we dat ons bataljon zou worden opgeheven."

Voor veel militairen betekent de verhuizing een extra reistijd van ongeveer een uur vergeleken met Ermelo. Door die langere reistijd blijven zo'n 450 van de 600 mannen en vrouwen op de kazerne slapen. Om de komst van 45 Pantserinfanteriebataljon mogelijk te maken zijn twee compleet nieuwe kantoorpanden op het kazerneterrein gebouwd. Veel andere gebouwen hebben een opknapbeurt gehad.

Op de kazerne in Havelte zijn honderden banen verdwenen door de bezuiniging van een miljard euro die werd ingezet in 2011. De komst van het bataljon uit Ermelo maakt dat verlies weer goed.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl