Dirigeren in het zwembad tijdens masterclasses in Nooitgedacht

NOOITGEDACHT - Dirigeren in het zwembad. Niet alledaags, wel leerzaam voor de deelnemers aan het eerste weekend vol masterclasses van het Leiderschap Academie Dirigenten.
Tijdens het weekend krijgen net afgestudeerde dirigenten masterclasses, workshops en individuele coaching van topdirigenten als Geert-Jan van Beijeren en Arnaud Oosterbaan. Het initiatief om een academie voor dirigenten op te zetten komt van oud-topdirigent Chris Fictoor. "Overal ter wereld worden wel vaker masterclasses gegeven aan jonge dirigenten, maar dan krijgen ze maar zo'n twintig minuten les en vervolgens moeten ze toekijken, hier is het echt een heel weekend lang volledige individuele training", vertelt Fictoor.

De bedoeling is dat de deelnemende, jonge dirigenten uit hun comfortzone stappen zodat ze de muziek meer voelen en nog beter de emotie overdragen op hun koor of orkest. Zo worden dirigenten die normaal voor een koor staan tijdens een masterclass voor een muzikaal ensemble gezet en andersom.

Chris Fictoor geeft aan dat er zeker meer weekenden met de dirigenten zullen volgen bij het Hof van Saksen, zodat ze nog meer kennis kunnen opdoen en deze gaan toepassen in de praktijk. Ook is het de bedoeling om op den duur dirigenten uit heel Europa mee te laten doen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl