Zorgverleners voeren met FNV actie in Emmen

EMMEN - Zorgverleners hebben vanmiddag op ludieke wijze met de FNV actie gevoerd tegen de veranderingen in de zorg. Tijdens de actie beeldden de actievoerders uit hoe volgens hen de zorg eruit ziet.
Ze lieten zien hoe een groep zorgvragers van de Rijksoverheid werd doorgestuurd naar de gemeente, waarna ze het in het toneelstukje zelf maar moesten uitzoeken met de zorg. Ze maken zich grote zorgen over de toekomst, door alle wetsveranderingen en bezuinigingen grote zorgen over de toekomst.

De FNV merkt dat door de bezuinigingen en wetsveranderingen grote problemen zijn in de zorg. "Tienduizenden zorgverleners dreigen ontslagen te worden, de kwaliteit van de zorg gaat er onder lijden en verzorgingshuizen moeten sluiten," vertelt John van Mullem van de FNV. De grootste zorg gaat uit naar de Wet maatschappelijke ondersteuning, deze zorgt ervoor dat mensen met een beperking hulp krijgen. Volgens rapporten van de gemeente Emmen gaat het hier goed mee, maar de FNV hoort andere geluiden: "Ze zitten onder de kostprijs voor verzorgende en in plaats van huishoudelijke verzorging zetten ze schoonmaakondersteuning in," aldus Van Mullem.

Na de protestactie gingen actievoerders handtekeningen verzamelen. Uiteindelijk wil de FNV driehonderdduizend handtekeningen binnenhalen om zo een referendum over de veranderende wetten in de zorg te kunnen houden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl