Werkstraffen voor etherpiraten uit Gasselternijveen en Peize

PEIZE/GASSELTERNIJVEEN - Een 54-jarige etherpiraat uit Peize heeft een werkstraf van 100 uur opgelegd gekregen. Hij werd op 27 mei uit de lucht gehaald.

Rechercheurs hoorden vanuit de auto dat luisteraars via een telefoonnummer plaatjes konden aanvragen bij 'Wimpie de Toronto'. Ze reden daarop naar zijn woning, waar hij illegaal uitzond. De radiozendamateur bleek vaker voor dergelijke praktijken te zijn veroordeeld. De laatste veroordeling was in 2007.


Gasselternijveen

Een 28-jarige man uit Gasselternijveen is veroordeeld tot 70 uur werkstraf en een maand voorwaardelijke celstraf omdat hij illegaal een radiozender bestierde vanuit een schaftkeet.


In september vorig jaar kwamen er bij de politie meerdere telefoontjes binnen over de stoorzender in Gasselternijveen, waardoor andere radiozenders niet konden worden ontvangen. Verscholen in een bosje werd de schaftkeet gevonden met de klanken van radio Vrije Genootschap. In 2008 werd de man ook al betrapt op het onderhouden van een illegale zender. Toen kreeg hij een werkstraf van 44 uur opgelegd.

Meer over dit onderwerp:
Gasselternijveen
Deel dit artikel: