Geen dierenambulance meer in de regio Emmen

EMMEN - Er rijdt geen dierenambulance meer in de omgeving van Emmen. Dat is het gevolg van het opstappen van vrijwel alle vrijwilligers van de Dierenambulance Zuidoost Drenthe. De vrijwilligers zijn met hun werk gestopt uit onvrede met het beleid van het regiomanagement.
De Dierenambulance Assen en Zuidwest Drenthe nemen het werk nu over. Dus extra drukte zegt Lies Nederhoed, coördinator van de Dierenambulance Zuidwest Drenthe. De aanrijtijden zijn door het wegvallen van de Dierenambulance Zuidoost Drenthe langer. Dat was ook de enige ambulance die 's nachts reed; de politie neemt de spoedgevallen nu over. Nederhoed vindt het erg dat de dieren het slachtoffer worden van de situatie.

Regiomanager Welmoet Tideman kon niet voor de microfoon reageren, maar zegt in een telefonische reactie dat ze liever met gemotiveerde mensen werkt. Ze is bezig nieuwe vrijwilligers te werven en verwacht dat de Dierenambulance Zuidoost Drenthe binnen een paar weken weer zeven dagen per week, 24 uur per dag draait.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl