Drentse PVV verklaart 'oorlog' aan windmolens

Partijbijeenkomst in Zandpol
Partijbijeenkomst in Zandpol
ZANDPOL - De strijd tegen de komst van windmolens wordt voor de Drentse PVV het speerpunt in de campagne voor de verkiezingen voor Provinciale Staten. Dat zei fractievoorzitter en lijsttrekker Nico Uppelschoten op een partijbijeenkomst in Zandpol.
Volgens Uppelschoten kosten de windmolens de burger alleen maar geld. Hij zegt lak te hebben aan de afspraken die de provincies en het rijk hebben gemaakt over windmolens. "De Drentse PVV zal op geen enkele wijze meewerken aan plaatsing", aldus Uppelschoten. Hij denkt dat de provincie en de betrokken gemeenten wel degelijk nog wat kunnen doen om plaatsing tegen te houden. "Er moeten immers vergunningen verstrekt worden."

De PVV zit momenteel met vier zetels in Provinciale Staten. De partij rekent op groei. Alle vier zittende PVV'ers komen weer op de lijst. De fractie stelt de kandidatenlijst begin december vast. De PVV heeft geen leden die daarover beslissen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl