Asser horeca komt met verbeterpunten voor TT Speed Week

ASSEN - Meer inspraak in de muziekkeuze, betere communicatie en minder hoge precariorechten: dat zijn de wensen van de Asser horeca voor een nieuwe TT Speedweek in Assen.
Dat blijkt uit een evaluatie met de horecaondernemers, op initiatief van de Koninklijke Horeca-afdeling Assen. Vooral de hogere precariorechten zit veel mensen nog dwars, en ook de te late en slechte communicatie heeft het evenement slecht uit de startblokken doen komen. Daar kwam vervolgens de slechte muziekkeuze in sommige delen van de stad bij.

Participeren

Volgens voorzitter Rob van de Valk van de Horeca-afdeling Assen zou het een goede zet zijn, om horecaondernemers meer te laten participeren in de activiteiten en meer ruimte te geven in de muziekprogrammering. "Sommige horeca-ondernemers, die ook een eigen muziekpodium hadden, zijn zeer tevreden. Maar aan de Brink waren er ondernemers die slechte zaken hebben gedaan. Dat moet anders." Wel moet de TT Speed Week volgens de Asser horeca zeker door op de ingeslagen weg, als het gaat om motoractiviteiten in de stad.

Slechtste TT ooit

Horeca-onderneemster Maria Kaizer heeft aan de Brink de slechtste TT ooit gedraaid. Ze wijt dit vooral aan het gebrek aan overleg en inspraak en de slechte muziekkeuze, die bij haar op het plein stond. "We willen geen dreunende boem-boem-muziek met zware bassen, maar gezelligheid. En dat kan met leuke muziek, die gezellig is en niet duur hoeft te zijn." Ook de hoogte van precariorechten moet herzien worden, vindt ze. "Dat we als horeca bijdragen prima, maar niet zoals het nu is gegaan."

De gemeente Assen heeft een grondig evaluatieonderzoek laten instellen, waarbij alle betrokken partijen ondervraagd zijn door een speciaal onderzoeksbureau. De rapportage is in concept klaar en binnenkort wordt het definitieve eindrapport verwacht. Dat wordt voorgelegd aan de gemeenteraad met voorstellen hoe het verder en beter moet met de TT Speed Week.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl