Asser pieten blijven gewoon zwart

Archieffoto Sinterklaasintocht Assen
Archieffoto Sinterklaasintocht Assen
ASSEN - De Sinterklaasintocht in Assen wordt gewoon weer een intocht met honderden zwarte pieten. Maar als in heel Nederland de pieten regenboogkleuren krijgen of groen worden, kan Assen volgens voorzitter Lodewijk Osse niet achterblijven.
Osse zegt dat na ophef over zijn uitlatingen gistermiddag in het NRC Handelsblad. Daarin meldt de Asser voorzitter in eerste instantie dat Assen niet buigt voor protesten en gewoon weer zwarte pieten bij de intocht inzet. In een persverklaring nuanceert Osse uiteindelijk deze uitspraak, door te zeggen dat de Asser Sinterklaasintocht met 400 zwarte pieten beslist geen protesttocht wordt tegen de zwarte pieten-discussie. "Wij zijn niet doof voor de maatschappelijke discussie. En als uiteindelijk in ons land alle pieten een andere kleur dan bruin of zwart krijgen, zullen wij daar ook toe over gaan."

De Stichting Sinterklaasintocht Assen zegt dat ze hierin wordt gesteund door wethouder Ruud Wiersema, die over evenementen gaat.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl