Man uit Meppel moet van rechter naar afkickkliniek

Justitie
Justitie
ZWOLLE - Een 19-jarige man uit Meppel is door de rechtbank in Zwolle veroordeeld tot 30 maanden voorwaardelijke celstraf en een verplichte behandeling in een kliniek. De man pleegde afgelopen februari overvallen op twee supermarkten in Staphorst.
De man zat in geldnood door drugsproblemen en bedacht na het bekijken van de Nederlandse misdaadserie Penoza dat hij deze met overvallen wel op kon lossen. De man uit Meppel was bang dat hij in zijn eigen woonplaats herkend zou worden en koos daarom voor de supermarkten in Staphorst. Hij werd kort na de tweede overval gepakt. Een medewerkster van de supermarkt had al argwaan gekregen door zijn zenuwachtige gedrag en belde het alarmnummer 112.

De man gebruikte drugs om onrust van ADHD in zijn hoofd te onderdrukken. Hij zit sinds juni in een justitiële kliniek om af te kicken. Het gaat goed met hem, bleek twee weken geleden toen hij voor de rechter verscheen. De officier van justitie gaf toen aan vertrouwen te hebben in de man. De opgelegde straf is gelijk aan de eis.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl