Jasper Iwema keert terug in WK Moto3

Jasper Iwema
Jasper Iwema
MOTORSPORT - Motorcoureur Jasper Iwema uit Hooghalen keert vanaf komend weekend terug in het wereldkampioenschap Moto3. Dat is bevestigd aan RTV Drenthe.
Iwema neemt de plek in van landgenoot Bryan Schouten bij het Franse CIP team. Dat team is ontevreden over de prestaties van Schouten. Volgens de bond was er geen volledige focus en onvoldoende concentratie bij Schoute, al heeft hij wel de benodigde rijcapaciteiten. Iwema staat komend weekend aan de start van de Grand Prix van Aragon.

De 24-jarige Iwema moest aan het eind van vorig seizoen vertrekken bij het RW Racing Team van Roelof Waninge uit Dwingeloo. De Hooghalenaar wist vervolgens geen nieuw team te vinden in het WK Moto3 en keerde terug in het Europees kampioenschap. Na twee teleurstellende races stapte hij op bij het Spaanse Team Machado.

Na zijn mislukte avontuur bij Team Machado kreeg Iwema dit seizoen wild cards voor de TT Assen en de GP van Silverstone. Tijdens de TT was Iwema de beste Nederlander met een twaalfde plek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl