Ebola-oefening in ziekenhuis Assen

ASSEN - In het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen wordt deze week geoefend hoe er moet worden omgegaan met ebola-besmettingen. Bezoekers en patiƫnten kunnen er mensen in witte beschermende kleding tegenkomen.

In Liberia, Sierra Leone en Guinee zijn al veel slachtoffers gevallen door de ziekte. In Nederland zijn er nog geen besmettingen bekend, maar toch wordt er rekening gehouden met het ergste. In het WZA wordt dan ook flink geoefend. Medewerkers leren hoe ze zich moeten beschermen tegen de infectieziekte. Alle verpleegkundigen en artsen van de SEH doen eraan mee, evenals 25 triagisten van de huisartsenpost.


Goed voorbereid

"De kans is heel erg klein, maar als ziekenhuis moet je goed voorbereid zijn. Liever wat teveel moeite", aldus Pier Wijnja van het WZA. Ebola-patiënten worden niet in het WZA behandeld. Mogelijke besmettingen worden doorgestuurd naar het UMCG in Groningen.


In West-Afrika is het dodental door de ziekte al opgelopen tot 2793. In Sierra Leone moesten de zes miljoen inwoners tot zondagavond drie dagen binnen blijven om de verspreiding van ebola tegen te gaan. De uitbraak van ebola in Nigeria en Senegal is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie vrijwel onder controle.

Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: