Varkenshouders luiden noodklok door Russische boycot

ASSEN - De varkenshouderij luidt de noodklok. Door de Russische boycot is de prijs van varkensvlees gekelderd, zegt LTO Nederland..
De handel met Rusland ligt al sinds begin dit jaar stil. De varkenssector loopt wekelijks enkele miljoenen euro's mis. Volgens LTO scheelt de handel met Rusland een bedrijf zo'n 3.000 tot 4.000 euro gemiddeld in de week. LTO wil daarom dat de overheid te hulp schiet, net zoals dat gebeurt voor de tuinbouwsector. De overheid zou kunnen helpen met het opzetten van nieuwe handelsstromen naar andere landen.

Nijpend

Varkenshouderijen kunnen op dit moment de verliezen nog opvangen, zegt LTO. "Maar het is een aanhoudend probleem en het houdt een keer op", aldus Eric Douma, voorzitter van de sector Varkenshouderij LTO. "Het kabinet en de Europese Unie zouden zich moeten inzetten om de schade van de boycot met Rusland zoveel mogelijk te beperken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl