Duitse minister wil tolvrije zone langs grens

Betalen voor een ritje over de grens in Duitsland komst steeds dichterbij
Betalen voor een ritje over de grens in Duitsland komst steeds dichterbij
EMMEN - Als Duitsland in 2016 tol gaat heffen op alle wegen, moet er een tolvrije bufferzone komen langs de grens: mensen moeten tot dertig kilometer het land in mogen rijden zonder te betalen.
Dit wil althans de minister van Verkeer van Rijnland-Palts, Roger Lewentz (SPD). In die deelstaat gaan veel mensen uit Luxemburg boodschappen doen. Vooral in Trier, de oudste stad van Duitsland, behaalt de detailhandel een groot deel van zijn omzet dankzij die klanten.

In de aan Nederland grenzende deelstaten Noord-Rijnland-Westfalen en Nedersaksen speelt dezelfde discussie. Winkeliers en horecaondernemers zijn bang dat de Nederlandse klanten wegblijven als zij tol moeten betalen.
De CDU-oppositie in het deelstaatparlement in Mainz noemt het plan 'onpraktisch'. Er zouden onduidelijkheden kunnen ontstaan over de vraag waar de grens van de 30 kilometerzone verloopt. Ook is het de vraag hoe de controle op de zone moet worden georganiseerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl