GKB in Assen schrapt dertig banen

ASSEN - Bij de Gemeentelijke Kredietbank in Assen moeten er 33 van de 150 mensen uit. Volgens directeur Jan Tingen gaat het om een pijnlijke, maar noodzakelijke ingreep.
Van de 130 fte's gaat de GKB komend jaar terug naar 100. De GKB moet het personeelsbestand inkrimpen, omdat de 23 gemeenten die klant zijn veel minder diensten afnemen. "Ze stoppen niet met ons, maar ze doen veel meer werk zelf. Zoals de intake van mensen die een aanvraag doen voor de schuldhulpverlening." Er vallen volgens Tingen geen gedwongen ontslagen. "We hebben een flexibele organisatie, met in de buitenste schil veel uitzendkrachten en mensen die gedetacheerd zijn. Die zijn als eerste de sigaar. Ik kan het niet mooier maken," aldus Tingen.

Eind dit jaar moet het reorganisatieplan klaar zijn en in 2015 moet het aantal arbeidsplaatsen teruggebracht worden. Van de twaalf Drentse gemeenten zijn er tien aangesloten bij de GKB. Emmen en Coevorden zijn dat niet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl