Borger-Odoorn worstelt met zondagopenstelling winkels

EXLOO - Winkels in de gemeente Borger-Odoorn kunnen voorlopig nog niet elke zondag open, zoals het college van B en W voorstelt. Een meerderheid van de raad steunt de oproep van de ondernemersvereniging om eerst een draagvlak-onderzoek te doen.
Dat bleek donderdagavond tijdens een oriënterende raadbijeenkomst. Voorzitter Dirk Jan Wegman van de ondernemersvereniging Borger-Odoorn (OVBO) hield de politiek voor dat zijn achterban ernstig verdeeld is. De vrees bestaat dat vooral kleinere ondernemers geen voordeel hebben van de openstelling op zondag. Daarom vindt de OVBO dat er onderzoek moet komen.

VVD, PvdA, CDA en D66 steunen zo'n onderzoek, maar kijken wel verschillend tegen het onderwerp aan. Het CDA is niet enthousiast over geopende winkels op zondag, maar wil het onder voorwaarden wel toestaan. De ChristenUnie is fel tegen en de VVD is juist volmondig voor, net als Gemeentebelangen. De kwestie komt over drie weken opnieuw aan de orde in de gemeenteraad.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl