Meppel herstelt fout in bestemmingsplan

Molen De Vlijt in Meppel
Molen De Vlijt in Meppel
MEPPEL - De gemeenteraad van Meppel herstelt een fout in het bestemmingsplan rond molen De Vlijt, al is dat met pijn in het hart. Want dat herstel betekent dat één pand vlak naast de molen hoger mag bouwen dan eigenlijk de bedoeling was.

Tegenstrijdig

De gemeente Meppel werd op de fout gewezen door de Raad van State. Die vond een tegenstrijdigheid in het plan, dat de indeling van het gebied rond de molen aan de Meppeler haven moet regelen. Aan de ene kant zou de molen beschermd worden tegen hoogbouw, die ongunstig is voor de wind waar de molen van afhankelijk is; aan de andere kant stond het plan toe dat één woning in hoogte mocht verdubbelen.

Fouten

De oplossing die Meppel kiest is dat voor dat ene pand die beschermende beperkingen niet gelden. "Die bestemmingsplannen zijn er destijds in hoog tempo doorgejast. Dan krijg je dit soort fouten," zei Peter de Vries van SterkMeppel. Zijn fractie stemde met GroenLinks tegen de gekozen oplossing. De andere partijen gingen schoorvoetend akkoord.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl