SpeedEvents stapt uit TT Speedweek

Feest in Assen (archieffoto)
Feest in Assen (archieffoto)
ASSEN - Speed Events NL uit Rotterdam trekt zich terug als organisator van de TT Speed Week in Assen. Het bedrijf heeft zelf de vijf-jarige overeenkomst met de Stichting TT Speed Week met onmiddellijke ingang opgezegd.
De Stichting TT Speed Week had Speed Events NL begin dit jaar aangetrokken voor de organisatie van een nieuw, en grootser opgezet muziek en motorfeest in Assen. Maar dat mislukte. Er was in juni veel kritiek op de manier waarop het programma tot stand kwam en ook over de uitvoering ervan. Vooral de horeca in Assen klaagde over slechte commuicatie en weinig inspraak. Speed Events NL heeft zich inmiddels uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Doel van de TT Speed Week was veel meer bezoekers gedurende de TT week naar Assen te trekken. De Amerikaanse Daytona Bikeweek gold voor het bedrijf als voorbeeld. Maar de motorbeurs op de Kop van de Vaart viel veel kleiner uit dan verwacht en een Classic race door het centrum trok erg weinig publiek.

Het muziekprogramma op woensdag-, donderdag- en vrijdagavond kende ook veel weerstand. 'Te weinig grote namen', volgens de protestgroep Feest JA. TT-speedweek zoals nu NEE op Facebook. In hun eerste reactie geven zij aan blij te zijn dat Speed Events stopt met de TT Speedweek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl