Rechtbank Noord-Nederland trekt verhuisplan in

Tachtig uur werkstraf voor atypische verdachte uit Nieuw - Roden
Tachtig uur werkstraf voor atypische verdachte uit Nieuw - Roden
ASSEN - De rechtbank Noord-Nederland trekt het verhuisplan in. De directie gaat eerst in gesprek met medewerkers en leidinggevenden over de reorganisatieplannen die vorige week bekend werden.
De rechtbank zou al het personeel van de vestigingen in Leeuwarden en Assen willen onderbrengen in Groningen. Dit plan veroorzaakte veel onrust onder het personeel, maar ook binnen de politiek. De rechtbank trekt daaruit de conclusie dat de verhuisplannen eerst worden ingetrokken. De directie gaat nu in gesprek met leidinggevenden en medewerkers over betere samenwerking en eventuele alternatieven voor uniformiteit binnen de drie vestigingen. Alle opties staan volgens het rechtbankbestuur nog open.

Vertrouwen geschonden

De rechtbank Noord-Nederland hoopt met deze gesprekken het geschonden vertrouwen van de medewerkers te herstellen. Ook wil ze de indruk wegnemen dat de kwaliteit van de rechtspraak in het geding zou zijn en dat om die reden gezamenlijke huisvesting nodig was. Het rechtbankbestuur praat vandaag nog met de OR en volgende week met het management.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl