Nieuwe verkiezing in Drenthe: Dorpshuis van het Jaar

ASSEN - Er komt een nieuwe verkiezing in Drenthe en dat is die van Dorpshuis van het Jaar. Het gaat om een strijd die opgezet is door het Steunpunt Dorpshuizen Drenthe, onderdeel van de Brede Overleggroep Kleine Dorpen in Drenthe (BOKD).
De Dorpshuis van het Jaar-verkiezing is bedoeld om dorps- en buurthuizen in de schijnwerper te zetten en ze te inspireren tot ondernemerszin, innovatie, duurzaamheid en het vergroten van betrokkenheid vanuit de buurt of het dorp. Het Steunpunt Dorpshuizen raakte geïnspireerd door de verkiezing Het Leukste Dorp van Drenthe, van RTV Drenthe en Dagblad van het Noorden in 2013.

Alle 160 buurt- en dorpshuizen kunnen zich hiervoor aanmelden, ook al zijn er 100 lid van het Steunpunt Dorpshuizen Drenthe. Na een voorselectie door een onafhankelijke jury worden tien dorpshuizen gekozen die aan de verkiezing meedoen. Daarvan gaan er vijf door naar de finalestrijd, die in september of oktober 2015 is. De prijs die het winnende dorpshuis krijgt, is nog geheim, maar het is een geldbedrag.

De dorpshuisverkiezing wordt mede ondersteund door de Rabobank. Dinsdag 4 november is de aftrap van de verkiezing tot Dorpshuis van het Jaar in het provinciehuis. Dorpshuizen die mee willen doen kunnen zich al aanmelden via info@bokd.nl.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl