'B en W moeten beslissen over Nelson Mandela Plein'

Het huidige stationsplein
Het huidige stationsplein
ASSEN - B en W in Assen kunnen zelf beslissen over de naamsverandering van het nieuwe stationsplein. Dat schrijft GroenLinks in een brief aan het Asser college.
De partij stelde onlangs voor om het plein om te dopen tot Nelson Mandela Plein. B en W vonden de voorgestelde naamsverandering sympathiek, maar gaven aan dat een straatnaamcommissie hierover moest beslissen. Volgens GroenLinks blijkt uit navraag dat die bevoegdheid bij het college ligt en de partij vraagt nu van B en W in te stemmen met de naamsverandering.

Het stationsgebied Assen gaat voor vele miljoenen euro's op de schop. Voor doorgaand verkeer komt er op de Overcingellaan een autotunnel. Verder krijgen bussen en auto's die naar het station moeten aparte toegangswegen en fietsers en voetgangers komen vanaf de Stationsstraat via een speciaal stationsplein bij de perrons. De aanleg van de autotunnel begint in 2015. In 2018 moet de hele herinrichting klaar zijn.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl