Steeds meer vechthonden in dierenasiel Beilen

BEILEN - Bij het dierenasiel in Beilen worden steeds vaker Bulldogs, Staffords en Pitbullachtige honden aangeboden omdat die thuis niet meer te handhaven zijn.
Deze modehonden zijn vaak sterk en hebben een strenge opvoeding nodig en daar schort het vaak aan, zegt Alwin Tol van het Drentse dierenasiel. "Het zijn populaire honden, vooral onder jongeren. Maar als dit soort honden in de pubertijd komt en ze hebben geen goede opvoeding gehad worden het losgeslagen projectielen. Wat je vaak ziet is dat ze dan niet overweg kunnen met andere honden."

Het dierenasiel vindt voor het merendeel van de honden een nieuwe baas, maar de dieren zitten steeds langer in het asiel. "We doen gedragstesten met de honden om te kijken of het mogelijk is ze te herplaatsen en of het niet te gevaarlijk is. Van origine zijn het natuurlijk vechthonden. Als ze bijten gaat hun kaak op slot en laten ze niet meer los. Dus we kijken er kritisch naar."

Volgens Tol moet het minder makkelijk worden een Pitbullachtige hond aan te schaffen. "Het is te makkelijk. Bijna in elke straat heeft wel iemand zo'n hond of een nestje. Dat moet aangepakt worden. Het zijn mooie honden om te zien, maar mensen moeten goed voorbereid zijn als ze eraan beginnen. Het zijn niet de makkelijkste honden."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl