'Total Trust in Assen autodealer van de onderwereld'

Justitie
Justitie
ASSEN - De failliete leasemaatschappij Total Trust in Assen deed veel zaken met criminelen. Dat schrijft NRC Handelsblad op basis van verklaringen van kroongetuige Fred Ros.
De krant heeft de getuigenverklaringen van Ros in handen. Ros is de nieuwe kroongetuige in het liquidatieproces Passage. Dat megaproces gaat over zeven liquidaties in de onderwereld tussen 1993 en 2006. Het loopt nu in hoger beroep bij het gerechtshof Amsterdam. Ros heeft in de zaak zeer belastende verklaringen afgelegd.

Volgens NRC Handelsblad heeft Ros, ook wel Fredje Hummer genoemd, in een van zijn verklaringen gezegd dat Total Trust de plek was waar veel criminelen een auto leasten. Total Trust begon in 2001 en werd op 3 oktober 2006 failliet verklaard. Het bedrijf was gevestigd aan de Ketellapperstraat in Assen en was gespecialiseerd in lease en verkoop van luxe auto's.

Ros zou in 2005 de incasso's zijn gaan doen voor Total Trust, omdat het autobedrijf kampte met veel niet-betalende klanten uit de onderwereld. Later zou Ros mede-eigenaar zijn geworden. Twee maanden na zijn aanhouding in september 2006 ging Total Trust failliet.

Lees hier het artikel van NRC Handelsblad over Fred Ros en Total Trust.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl