Vliegverbinding van Eelde naar Kopenhagen komt dichterbij

EELDE - Een vliegverbinding van Eelde naar de internationale luchthaven van Kopenhagen komt dichterbij als het aan de Deense luchtvaartmaatschappij DAT ligt. Maar dan moet het noordelijke bedrijfsleven wel meehelpen.
Vandaag was een delegatie van DAT in Eelde om te praten met het noordelijke bedrijfsleven over de belangstelling voor een verbinding met Scandinavië. Daarbij gaat het om Billund, Stavanger en Kopenhagen. Dat zijn bestemmingen die vooral interessant zijn voor bedrijven in de olie- en gaswinning en energiesector. Ook toeristen zouden er gebruik van kunnen maken. DAT wil in eerste instantie werken aan een lijn met Kopenhagen. Van daaruit zouden passagiers eenvoudig naar andere Europese- en wereldbestemmingen kunnen vliegen. De Deense maatschappij denkt aan twee vluchten per dag.

Inzet bedrijfsleven noodzakelijk

Wel zal het noordelijke bedrijfsleven mee moeten werken. Onder zo'n 1400 bedrijven is een enquête gehouden met de vraag aan welke lijndiensten behoefte is. Zo'n 150 bedrijven hebben hun complete reisdata beschikbaar gesteld. Uit het onderzoek komen de drie Scandinavische bestemmingen naar voren.

Danish Air Transport vliegt met relatief kleine vliegtuigen waardoor de kosten laag gehouden worden. Maar DAT wil niet eerder beginnen dan dat er een redelijke basis is voor de lijndienst. Manager Andreas Mathisen: "Het is moeilijk om mensen vooraf te laten betalen. Maar we willen wel graag de steun van de bedrijven. Als die steun er is, dan is dat hetzelfde als de verkoop van vliegtickets vooraf."

Mocht de lijn doorgaan, dan zullen de prijzen gelijk liggen aan die van Europese tickets van maatschappijen als SAS, Lufthansa en KLM.

Langere tv-reportage over de lijnvlucht

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl