Inwoners praten mee over toekomst voorzieningen De Wijk

DE WIJK - Enkele tientallen inwoners van de Wijk kwamen gisteravond af op een informatie-avond over de toekomst van twee voorzieningen in het dorp: gemeenschapscentrum De Havezate en zwembad De Slenken.

Bezuinigen

Gemeente De Wolden wil beide voorzieningen verzelfstandigen om daarmee te bezuinigen. Dat betekent dat het beheer en de exploitatie van de instellingen bij de inwoners zelf komt te liggen. Belangenvereniging de Wijk hield gisteravond de informatie-avond om alvast vrijwilligers te werven om daar bij te helpen.

Beste oplossing

Wethouders Mirjam Pauwels en Jan van 't Zand waren aanwezig om het hoe en waarom van de gemeentelijke plannen uit te leggen. Plan is om de komende twee jaar met inwoners van het dorp te gaan zoeken naar de beste oplossing voor het beheer van zowel Havezate als zwembad.

Mooi resultaat

Aan het eind van de avond meldden zich al verschillende vrijwilligers om mee te denken en praten over de toekomst van de voorzieningen. Volgens voorzitter Gina Homan van Belangenvereniging de Wijk is dat al een mooi resultaat, 'maar er kunnen nog altijd meer vrijwilligers bij.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl